Justyna Kowalczyk avstår årets Tour de Ski efter att i ett par dagar ha muttrat över att tävlingen gynnar fristilsspecialister.  Efter en sen ändring är bara två av de sju etapperna klassiska och det passar inte Kowalczyk.
 
Jag har väldigt svårt att förstå anledningen till att man någon dag före tävlingen ersätter ett halvlångt klassiskt lopp med en fristilssprint.  Om det nu är snöbrist i Oberhof, skulle väl en klassisk sprint vara rimligare i så fall?!
 
Det hade också varit ett rimligt beslut att ersätta sprinten i Lenzerheide med ett klassiskt, längre lopp.  För även om arrangören i Lenzerheide hade planerat en sprint, finns det väl plats för ett längre lopp.  Så trångt är det nämligen inte i Alperna.
 
Jag gillar verkligen att någon säger ifrån.  Om tävlingsprogrammet är dåligt, är det förstås utmärkt att visa sitt missnöje på ett så här tydligt sätt, i stället för att bara tala med media och sedan åka ändå.  Så borde åkarna göra när det kommer till töntiga masstarter på 30 och 50 km.  Stanna hemma i stället för att tävla!
 
Förhoppningsvis innebär Kowalczyks beslut idag ett första steg på vägen mot att skidåkarna tar tillbaka makten från Ulvang, Capol och andra kändisar i FIS.
FIS, Justyna Kowalczyk, Tour de Ski 2013-14, masstartsdebatten, missnöje,

Kommentera

Publiceras ej